Activiteiten in de omgeving

Op Voorne Putten, Goeree Overflakkee en in en rond Rotterdam is van alles te doen en te bekijken voor jong en oud. Alle activiteiten zijn op minder dan een uur rijden bij ons vandaan. De meeste zelfs nog veel dichterbij.

Rotterdam:

De ‘grote’ stad, toch leuk om eens een dagje te bezoeken als u bij ons op de camping staat. Aanraders zijn natuurlijk de Euromast, de mooie dierentuin Blijdorp, de havens en de vele winkels.
Rotterdam is ook een stad met veel moderne architectuur zoals bijvoorbeeld de kubuswoningen en het museum Boijmans van Beuningen.
Een rondvaart door de havens met de Spido mag u niet overslaan.
Alle informatie over Rotterdam vindt u op http://www.rotterdam.info/ 

Steden en Dorpen:

Andere mooie steden in de omgeving zijn bijvoorbeeld Dordrecht, Goedereede, Middelharnis/Sommelsdijk, Zierikzee, Ouddorp, Brielle.

Molens en andere bouwwerken:

Op Voorne Putten en op Goeree Overflakkee zijn veel molens en ander bijzondere bouwwerken te zien.

Mooie kerken zijn te zien in ons eigen Oostvoorne en in Brielle. De toren van Brielle is te beklimmen net als de toren in Goedereede. In Brielle is de oude Sjoel gerestaureerd en te bekijken.

In Sommelsdijk zijn mooie oude trapgevels te zien. Het oude plaatsje Goedereede is ook heel sfeervol met de prachtige haven en daar omheen de mooie oude huizen.

Wat verder weg maar zeker de moeite waard zijn de vele molens op Kinderdijk. Ook leuk met een rondvaart.

Musea en Ateliers:

Er zijn in de naaste omgeving veel musea.
De geschiedenis en het ontstaan van de Tweede Maasvlakte is heel mooi te zien in Futureland op de Maasvlakte. Hier kunt u ook een rondvaart maken door de imposante havens, of een bustours langs de grote containersbedrijven op de Maasvlakte
In Rockanje is het openluchtmuseum ‘De Duinhuisjes’ met regelmatig ‘levende geschiedenis’- dagen.
In Tinte is een oud kruidenierswinkeltje ‘In den halven Maen’, leuk om herinneringen op te halen.
Brielle heeft een historisch museum met aandacht voor de veelbewogen geschiedenis van het stadje.
In Hellevoetsluis is het Nationale Brandweermuseum en is het oudste droogdok van Nederland te bezichtigen, droogdok Jan Blanken.
In Ouddorp is een museum in het oude Raad- en Polderhuis. Ook heeft Ouddorp een klompenmuseum.

Bezoekerscentra met veel informatie over de natuur zijn in Rockanje, Tenellaplas en in Ouddorp, de Grevelingen.
De Haringvlietsluizen zijn te bekijken in Stellendam bij Expo Haringvliet. Ook is hier de zeehondenopvang A Seal leuk om te zien.

In Brielle zijn verschillende ateliers zoals Galerie Agnes en Galerie Nobelstraat. In Rockanje is een pottenbakkers atelier; Zeeweg pottenbakkers. In Middelharnis is een kaarsenatelier en cadeauwinkel, Entrez.

Dieren enzo:

In Ouddorp is een leuke geitenboerderij met boerderijwinkel, De Mekkerstee. In Nieuwe Tonge is het Faunapark Flakkee, een mooi aangelegd park met vooral veel vogels.
Bij ons in de buurt zijn diverse maneges waar u kunt paardrijden, o.a. in Oostvoorne, Tinte en Rockanje.

Met de kinderen:

In Brielle is een grote binnenspeeltuin met volop klim en klautermogelijkheden; De Ballenbak.
In Ouddorp is een leuke speeltuin met heel veel schommels en glijbanen; De Flipjes.
In Stellendam is een fijn zwembad. Ook in Middelharnis, Hellevoetsluis en Spijkenisse zijn zwembaden. In Ouddorp is bij het park Port Zelande een mooi zwemparadijs.

Leuke kinderboerderijen zijn in: Oostvoorne, de Agathahoeve, in Hellevoetsluis, de Kerkestee en in Rozenburg, de Beestenboel.

De zeehondenopvang A Seal in Stellendam mag u niet overslaan.

In Bernisse is een mooi recreatiegebied, waar je kunt surfen, kanoën, roeien en zwemmen.
En natuurlijk is vlakbij het mooie strand van Rockanje wat heel geschikt is voor kinderen.

Rondvaarten:

Er zijn met al dat water om ons heen heel wat rondvaarten te maken. Vanuit Brielle, Hellevoetsluis en Middelharnis zijn er diverse tochten. Bijzonder is het varen met de Linquenda een mooie tweemaster klipperaak vanuit Hellevoetsluis.
Door Rotterdam en omgeving kun je varen met de Spido.
In Dordrecht is het leuk varen door de Biesbosch, op eigen kracht in een kano of met de rondvaartboot.
In Hellevoetsluis, Brielle en Ouddorp zijn ook boten en surfplanken te huur.

Actief:

In Brielle is een mooie golfbaan langs het Brielsemeer met 18 holes, Kleiburg. In Melissant is ook een 18 holesbaan, Catharinenburg.

Op Voorne Putten en op Goeree Overflakkee is een uitgebreid fietsknooppunten netwerk aangelegd. Vlakbij onze camping ( ±100 mtr.) zijn knooppunten te vinden. Ook is er een wandelknooppunten netwerk.

In Brielle is een ligfietsencentrum waar je ligfietsen kunt huren.

In de directe omgeving is het mogelijk om te vissen. In het Oostvoornse meer, in het Brielse meer, op de Grevelingen, in het Haringvliet en langs de Noordzee. Op diverse plaatsen zijn visboten te huur of is het mogelijk mee te varen. Er zijn soms wel vergunningen nodig. In Bernisse is een forellenplas.

Op het strand van Oostvoorne en langs de Brouwersdam in Ouddorp zijn veel surf en kitesurfmogelijkheden. Daar zijn verschillende surfscholen en is materiaal te huur.

Alle informatie over de activiteiten op deze pagina is terug te vinden op de volgende websites:
http://www.rotterdam.info/
http://www.zuid-hollandse-eilanden.nl/
http://www.vvvzhz.nl/

20190617_122123